Kære bedstemor og bedstefar

Birgitte MajgaardGalten, 43 år, byrådskandidat for Det konservative Folkeparti, skriver:

Der bliver flere og flere ældre, og det er jo helt fantastisk. Sikke en ressource. Bevares en vis procentdel har brug for hjælp og tilmed i længere tid end førhen, men vi har også en overflod af pensionister, der har en masse energi, livserfaring og tid at give af.

Vi ser mange ældre, der arbejder som frivillige i genbrugsbutikker, på plejehjem eller som aflaster lidt hos deres børn og børnebørn. Disse mennesker gør en kæmpe indsats og fortjener stor ros for det, de gør. Vi må aldrig tage deres arbejde for givet og indregne dem i normeringer mv., men skal glæde os over, at frivillige kan give ekstra livskvalitet til dem, de hjælper.

Jeg kunne godt tænke mig flere frivillige ældre blandt vores børn. Jeres tid, ro og livserfaring er en gave, som det er et privilegie for børn at opleve.

Sportsforeninger mangler altid frivillige i bestyrelsen, som trænere eller hjælpetrænere, der kan binde et snørebånd og give et kram.

I Vallensbæk har de stor succes med Læsetanter og Læseonkler, der kommer på kommunens skoler og læser højt for små grupper af elever. Det er en stor hjælp for lærerne, der så har færre elever at koncentrere sig om, mens der bliver læst højt. Det er også en stor hjælp for børnene, der får øget deres ordforråd og får en god og hyggelig oplevelse fyldt med nærvær, som de hver uge ser frem til. Nu er de ved at overveje at udbrede Læsetanterne og Læseonklerne til børnehaverne også. I Vallensbæk er det Ældresagen, der koordinerer.

Jeg håber, at nogle ældre mennesker her i kommunen vil tage ideen op.

Kære bedstemor og bedstefar. Vi har brug for jer, og lur mig om ikke de ældre frivillige får noget igen. Man bliver glad af at gøre noget godt for andre.