Vores unge har brug for hjælp

Birgitte Majgaard, Galten, byrådskandidat for Det konservative Folkeparti

I disse tider vrimler vores kommune med glade unge mennesker, der har ferie. Desværre vrimler det også med tilbud om stoffer mange af de steder, hvor de unge mennesker kommer.

Naturligvis forklarer alle ansvarlige forældre deres guldklumper, at de skal holde sig langt væk fra alle former for stoffer. Men vi ved jo også godt, at børn ikke altid hører efter forældrenes velmente råd og vejledning.

Jeg har hørt om piger i Skanderborg, der er blevet tilbudt hash og det, der er værre, ved næsten alle studentergilderne, de foreløbigt har deltaget i denne sommer. På nogle folkeskoler rundt om i kommunen advares eleverne af lærerne mod at opholde sig på skolens områder om aftenen på grund af hashsalg. Og desværre så har den nemme tilgængelighed den virkning på nogle, at det så nok ikke er så farligt, at der nok er mange af kammeraterne, der allerede har prøvet og at de til sidst siger ja tak.

Bevares der var da også hashsalg udenfor ungdomsklubben, da jeg var ung, men jeg oplevede det slet ikke så åbenlyst og i de mængder, som jeg hører om i dag. At problemet har været der i mange år, giver kun vi voksnes undskyldninger for ikke at gøre nok en hul klang.

Vi er nødt til at reagere nu for vores unge generationers skyld. Først og fremmest må forældre fastholde overfor børnene – og deres venner, at vi på ingen måde vil tolerere misbrug. Og så må Skanderborg Kommune i samarbejde med politiet finde ud af, hvordan vi bedst muligt kommer salget til livs. Der er blevet sparet en masse på SSP, og det kan også umiddelbart være svært at måle, hvad man får for den slags forbyggende arbejde, men der er tydelige tegn på, at vi må finde ressourcerne til at give SSP ordentlige arbejdsforhold, så vores unge kan blive hjulpet godt frem til voksenlivet af dygtige personer, der kender dem og har føling med, hvad der sker i lokalområdet.

Vores børn og unge er vores allesammens ansvar og fremtid. Lad os ikke tabe dem på gulvet.