Derfor stiller jeg op

Birgitte Majgaard, Galten, byrådskandidat for Det konservative Folkeparti, skriver:

Jeg fik et af de rigtig gode spørgsmål en dag, hvor jeg stod på gaden iført min hvide partijakke med det grønne konservative logo på og med en stak brochurer i hånden. En mand kom forsigtig hen og spurgte, om han måtte stille mig et spørgsmål. Det handlede ikke om politik, men han ville gerne vide, hvad der fik mig til at bruge mange timer på at stå der, og hvorfor jeg i det hele taget valgte at bruge min tid på lokalpolitik?

Indrømmet, nogle gange kan jeg da også godt selv stille spørgsmålstegn ved, om det er det hele værd. Når min yngste på ti spørger, om jeg nu skal afsted igen til et møde eller arrangement i stedet for at være hjemme hos hende. Når jeg står på gaden en koldt og våd dag, eller folk går i en stor bue uden om mig eller ligefrem er ubehagelige (uopdragne ville min datter sige).

Men det handler netop om opdragelse. Jeg har altid lært både hjemme, i skolen og senere i erhvervslivet, at man selv må gøre noget, hvis der er noget, man gerne vil have ændret. At vi alle er ansvarlige for, hvordan vores liv former sig og at de, der kan, har pligt til at hjælpe.

Det er jo også derfor, at jeg tog initiativ til vores nye svømmehalsforening. For er der ingen, der tager teten, så sker der bare ingenting.

Nu er jeg så nået til et punkt i livet, hvor det ikke længere er nok for mig med alt det frivillige arbejde, som jeg fra barnsben har deltaget i som indsamler til gode formål, træner og bestyrelsesmedlem i gymnastikforeningen, frivillig og bestyrelsesmedlem i biografen, og forældrerepræsentant i børnehave- og skolebestyrelse. Jeg vil stadig gerne være med at til gøre vores kommune til et bedre sted men på et mere overordnet plan. Og jeg kan godt forstå, at nogle ryster på hovedet over det, for det ER et kæmpe arbejde, der tager megen tid og tilmed giver nogle knubs af og til. Jeg plejer at sige, at jeg er født konservativ, men jeg kunne ikke have påtaget mig opgaven som seriøs byrådskandidat, mens mine børn var mindre. Jeg forstår til fulde, hvorfor der kun er meget få småbørnsforældre i politik. Men jeg har en god mand og tre dejlige børn, der trods alt er så store, at de har vænnet sig til en engageret mor.

Det er et problem for vores demokrati, hvis byrådet ikke afspejler befolkningen, som jo ikke kun består af mænd, hvis børn er flyttet hjemmefra. Det vil jeg gerne være med til at lave om på, og derfor kan du møde mig til Torvedag lørdag i byfesten iført partilogo, flyers og med grønt hår til alle børn. Tag godt imod de mange lokale politikere, som uanset partifarve fortjener anerkendelse for deres engagement for en bedre kommune.